Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Tandlægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, skal du ikke være bange for at komme hos Tandlægerne Frederiksgade, Aarhus C. For vi er meget opmærksomme på, at du som patient kan synes at det er svært at komme hos tandlægen. Vi garanterer, at vi passer rigtig godt på dig, bla ved hele tiden at fortælle om alle procedurer, inden vi går i gang, så du som patient ved præcist hvad der skal ske.

Tandlæge med speciale i tandlægeskræk

Alle vores medarbejdere på klinikken forstår, hvor svært det kan være, og vi vil gøre alt hvad vi kan, for at gøre dit besøg på tandklinikken som nem som mulig.

Vi gør bla. følgende for at bekæmpe tandlægeskræk:

  • Vi har altid sat masser af tid af til dit besøg.
  • Vi vil aldrig presser dig til noget, som du ikke har lyst til.
  • Vi forstår din tandlægeskræk, og hvor ubehageligt det kan være.
  • Vi fortæller dig om alt, hvad der skal foregå – både før og under selve behandlingen.
  • Alle tandbehandlinger hos os er 100 % smertefri – Du vil faktisk dårligt nok mærke bedøvelsen.
  • Vi vil gøre alt for, at du får en behagelig oplevelse hos os.
  • Husk de fleste med tandlægeskræk tror oftest, at der er større problemer med tænderne, end der i virkeligheden er.

 


Hvad er Tandlægeskræk?

Der er mange mennesker, der lider af tandlægeskræk. Egentlig er det et forkert ord at bruge, for det er sjældent tandlægen, man er bange for men derimod smerterne, instrumenterne osv. For det første er det vigtigt, at man erkender sin angst i stedet for at forsøge at skjule den. Der er ingen grund til at være flov over din frygt for at gå til tandlæge, for der er mange, der har det ligesom dig.

Læs mere

En god tandlæge, der forstår din tandlægeskræk

Dernæst er det meget vigtigt at finde en tandlæge, som du har tillid til og som forstår din tandlægeskræk. Tandlægen skal have tid til at svare på eventuelle spørgsmål eller holde pauser, hvis det er det, du har brug for. Vær ikke bange for at stille krav. Det kan være at lidt stille og rolig musik i ørerne, kan være med til at få dig til at slappe af. Afspændingsøvelser kan også være en god idé, inden du møder op ved tandlægen. Jo mere afslappet du er, jo bedre er det. Bliver påvirkningen med bor eller andre instrumenter for meget for dig, så tøv endelig ikke med at bede om en bedøvelse. Endvidere kan vi foreslå dig, at komme en halv times tid før din behandling og få noget beroligende. Dog skal du sørge for kørelejlighed, da du ikke selv må køre bagefter.

Udskyd ikke dit tandlægebesøg

Vi er her ved tandlægerne Frederiksgade i Århus meget opmærksom på, at du som patient får en så god og behagelig oplevelse som muligt. Vi ved nemlig at mange, der lider af tandlægeskræk, har haft en smertefuld og ubehagelig oplevelse tidligere. Hvis man lider af tandlægeskræk, kan det være svært at overholde de regelmæssige besøg ved tandlægen. De kommer derfor først, når de har rigtig ondt i deres tænder. Det betyder for det meste, at de har caries (huller), der har fået lov til at udvikle sig igennem lang tid. Derfor er det ofte store huller, der skal laves. Det kan give flere smerter, end hvis hullet var blevet lavet noget før. Derfor er det en god idé at komme regelmæssigt, så vil man ofte opleve, at det ikke er så slemt og tandlægeskrækken vil langsomt aftage.
Man kommer hurtigt ind i en ond cirkel, når man lider af tandlægeskræk. På grund af angsten bliver man væk fra de regelmæssige undersøgelser. Det kan resultere i dårlige tænder, som betyder større indgreb, når man endelig kommer til tandlæge.

Hvis man trods dårlige tænder stadig ikke kommer til tandlæge, kan det resultere i, at man bliver flov over sine tænder og holder op med at smile så meget hvorved tandlægeskrækken pludselig udvikler sig til et psykosocialt problem. Endvidere kommer tankerne om, at jo længere tid der går, inden man kommer til et tandeftersyn, jo dyrere bliver det. Det er altså selvforstærkende jo længere tid man venter. Bestil derfor tid allerede i dag, hvis du er tvivl om der er noget galt med dine tænder.

Angstdæmpende medicin mod tanglægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, tilbyder vi angstdæmpende medicin på klinikken, hvis det ønskes. Det beroligende middel vi benytter hedder ”Triazolam”, og skal indtages på klinikken ca. 1/2 time før behandlingen påbegyndes.
Det er en meget lille dosis vi giver, men det vil tage toppen af din tandlægeskræk, og du vil blive rolig og lidt “ligeglad” med situationen. Virkningen fortager sig igen efter ca. 3 timer, og man kan være en smule træt efterfølgende. Du må ikke køre i bil i timerne efter, da din reaktionsevne kan være noget nedsat.

Du kan trygt komme til os, vi stræber efter at gøre vores tandbehandling så smertefri, som muligt. En god bedøvelse handler mest om, at give den rette mængde og vente til bedøvelsen virker, før behandlingen påbegyndes.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne