Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Flour – tændernes bedste beskyttelse

Hvorfor er flour vigtigt?

Flour findes i de fleste tandpastaer, og det er et grundstof, som skal gøre tandemaljen mere stærk og modstandsdygtig over for det skadelige syre, som vi får fra forskellige madvarer og drikkevarer. Flour er også forebyggende imod caries. Flour fungerer ved at forhindre syren, fra for eksempel cola eller appelsin juice, i at skade tænderne. Syren dannes, når bakterier fra maden ikke børstes væk, og det er det, som kan give huller i tænderne. Det bedste man kan gøre for tænderne er dog at undlade at udsætte dem for meget syre.

Basiske produkter som mælk, vand, ris, kylling og brød er meget skånsomt for tænderne, da det ikke giver tænderne den hårde syrepåvirkning. Så forebyggelse gennem produkter uden et stort syreindhold, er den bedste vej til stærke, sunde tænder.

Det anbefales, at man bruger tandpasta med flour to gange dagligt, gerne kombineret med en daglig rensning med tandtråd. Undlad at vaske munden med vand efter en tandbørstning. Dette vil nemlig skylle flouren væk, så effekten går af. Det er også vigtigt at få et jævnligt tjek hos en tandlæge for at holde tænderne rene og forebygge eller behandle tandskader.  Som en del af tandrensningen kan din tandlæge også påføre et koncentreret lag af flour i form af en gelé på dine tænder. Geléen skal sidde på tænderne i ca. to minutter. Det giver dine tænder en stærkere beskyttelse, da denne form for flour er langt mere kraftigt end den almindelige flour i en tandpasta.

Kan flour være skadeligt?

Der har været bekymringer over, hvorvidt flour kan være skadeligt for helbredet, og om man burde afskaffe det. Der er derfor blevet forsket i indtagen af flour i forhold til mundhygiejne og forebyggelse af huller i tænderne. Her kom forskere frem til det resultat, at der så lidt af selve flour stoffet i produkter til mundhygiejne, at det er helt ufarligt.

I folkemunde kaldes produktet for flour, men det er i virkeligheden stoffet fluorid, der er indeholdt i produkter som tandpasta. Den pasta vi bruger, har derfor ikke noget at gøre med det farlige stof flour. Fluorid som er i tandpastaen har derimod haft en revolutionerende effekt på tilstanden af vores tænder. Inden den flouorid-holdige tandpasta blev udbredt for ca. 30 år siden, var det langt mere normalt at have huller i tænderne, og i 50’erne var det normalt at få et gebis i konfirmationsgave.

I dag har ca. halvdelen af alle unge mennesker på 15 år ikke prøvet at have et hul.

Det er dog vigtigt, at begrænse indtaget af tandpasta, og kun bruge en klat, som svarer til en lillefingernegel på sin tandbørste. Store mængder af tandpasta som for eksempel en tube tandpasta på en dag kan give fluoridforgiftning. Dette kan give dårlig mave med opkastning og kvalme. Men selvom du indtog en hel tube tandpasta på en dag, ville du få langt fra det fluorid indhold, som er livstruende.

En tube tandpasta må nemlig kun maksimalt indeholde 0,15 g fluorid, og for at fluorid er livstruende skal man op på at indtage 1 g. Så alt i alt er flourtandpastaen en meget gavnlig opfindelse, som i høj grad hjælper til stærkere tænder, som kan holde livet ud.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne