Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

5 myter om tandpleje

Få testet din viden

Tandlægefaget er omgærdet af myter, og derfor vil vi i denne artikel aflive nogle af de mest udbredte misforståelser angående tandlægen og den daglige tandpleje. Har du styr på dine fakta? Læs med her og find ud af det!

1. Jeg behøver ikke at børste mit barns mælketænder

Forkert. Det er i den helt tidlige barndom at barnets gode vaner grundlægges, og jo før barnet vænner sig til den daglige tandpleje-rutine jo bedre. Allerede når barnets første tand bryder frem, skal du som forælder være opmærksom på at svinge børsten – også selvom barnet stritter imod. Dårlig pleje af mælketænder overføres desværre let til de blivende tænder, og derfor kan du ikke bare springe tandbørstningen over. Grundlaget for god tandpleje skal lægges så tidligt så muligt, så der er ikke nogen undskyldning for, ikke at børste dit barns tænder!

2. Jo hårdere jeg børster jo bedre

Forkert igen. En børsteteknik hvor du skurrer tandbørsten brutalt hen over tænderne har ikke, modsat hvad mange tror, den effekt at den fjerner flere bakterier. Denne metode kan derimod være skyld i uoprettelig skade på tænderne. Den rette børsteteknik består i at føre tandbørsten let over tænderne i små cirkelbevægelser. På denne måde når man ud til hver enkelt tand, og undgår samtidig at slide på tændernes beskyttende emalje, som ikke kommer tilbage hvis den først er slidt af. Derudover gælder det heller ikke, at en hårdere tandbørste børster bedre. Vi anbefaler at du bruger en blød børste, da dette er mest skånsomt for tænderne.

3. Da jeg har travlt om morgenen, spiser jeg bare et stykke tyggegummi. Det er vel okay?

Selvom sukkerfrit tyggegummi (med særligt eftertryk på sukkerfrit!) kan være med til at give en frisk ånde samt en grov, overfladisk rensning af munden, vil et stykke tyggegummi aldrig kunne erstatte tandbørsten. Alle, ligemeget hvor travle de er, kan afsætte de 2-3 minutter det tager at børste tænder morgen og aften, alt andet er en dårlig undskyldning! Tandbørsten kan nå ud steder hvor tyggegummiet ikke kan, og kun ved brug af tandtråd og mellemrumstandbørster kan du være helt sikker på at yde dine tænder den bedste beskyttelse. Dermed ikke sagt, at det ikke er en god idé at tygge tyggegummi. Tyggegummi kan, i en nødsituation, udgøre en hurtigt opfriskning af munden, men tyggegummi bør bruges som supplement i løbet af dagen, ikke som erstatning for den essentielle tandpleje morgen og aften.

4. Jeg drikker ikke cola, så mine tænder bliver ikke udsat for syreangreb

Mange af os lever i uvidenhed om hvor meget syre, der rent faktisk er i de produkter vi spiser eller drikker hver evig eneste dag. Det er ikke kun cola, der kan ætse tændernes emalje, også vin, cider, citrusfrugter, juice og syrligt slik har (ved et overdrevet forbrug) en farligt ætsende effekt på tænderne.

5. Flotte, hvide tænder er udelukkende forbeholdt Hollywood-stjerner

Nej, et blændende hvidt smil er ikke længere en uopnåelig drøm. Tandblegning udført hos en professionel tandlæge kan have stor effekt på dit smil, og kan gøre dine tænder flere nuancer hvidere. Sæt dog ikke din lid til utroværdige løsninger fra TV-shop, tandblegningen er kun ufarlig, hvis den bliver varetaget af specialister, der har udstyret i orden og viden om emnet.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne