Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Plastfyldning

Plast er i dag det mest brugte materiale til at lave tandfyldninger. Kun i helt specielle tilfælde, hvor det ikke er muligt at bruge plast, må man anvende gammeldags kviksølv/amalgam fyldninger.

Her på tandklinikken opdagede vi hurtigt plastens fine egenskaber. Udover den miljømæssige fordel, at plast ikke indeholder tungmetaller, og der derved ikke udledes usundes materialer i naturen, så undgår du som patient også bivirkninger ved kviksølv. Men rent kosmetisk er plastfyldninger også meget bedre, da vi kan opbygge tanden, så den ligner en almindelig tand. Slidte tandhalse kan oven i købet behandles, uden at vi skal bore. Plastfyldninger fås i mange farve nuancer, og det sikrer altid et flot resultat.

Plastfyldninger hos Tandlægerne Frederiksgade i Aarhus

Her hos Tandlægerne Frederiksgade i Aarhus lægger vi stor vægt på, at vores patienter får en god og behagelig oplevelse af et tandlægebesøg, også selvom patienten lider af tandlægeskræk. Vi tager os god tid til at forklare, hvad behandlingen går ud på, så du hele tiden ved, hvad der sker. Det gælder om, at du som patient med tandlægeskræk, slapper så meget af som muligt og at du kommer til at opleve nogle positive besøg ved tandlægen. Dette kan medføre, at din tandlægeskræk med tiden bliver mindre eller helt forsvinder. Hvis man overholder de regelmæssige besøg hos tandlægen, vil der som regel også mindre sandsynlighed for, at der er noget der skal laves. Vi tilbyder selvfølgelig, at holde styr på dine indkald og påminde dig regelmæssigt, enten pr. mail, SMS, brevkort eller en telefonopringning.

 


Huller

Hvis der er huller i tænderne eller en gammel fyldning er gået i stykker, laver vi som regel reparationen med en plastfyldning. Disse plastfyldninger er tandfarvede, så det vil være vanskeligt, at se, at tanden er blevet behandlet. Det kunne man tydeligt se tidligere, hvor man brugte sølvplomber – amalgamfyldninger. Disse amalgamfyldninger er man gået bort fra på grund af risikoen for kviksølvforgiftninger for patienten og miljø. En anden fordel ved at bruge plastfyldninger er at de kan hæfte steder, hvor amalgamfyldningerne ikke kunne. Også rent kosmetisk er det klart bedre at bruge plastfyldninger og samtidig undgår man risiko for kviksølvforgiftninger. Derudover skader man heller ikke miljøet ved at bruge plastfyldninger.

 


Tandlægeskræk

For patienter med tandlægeskræk er det også en fordel at bruge plastfyldninger, da man skal bore mindre end man skulle, da man brugte amalgamfyldninger. Grunden er, at plastfyldningerne limer sig fast til tanden. Man skal altså ikke udbore så meget af den sunde tand, for at holde plastfyldningen på plads. Eftersom der skal bores lidt i tanden, så tilbyder vi selvfølgelig at give en effektiv bedøvelse, hvis patienten ønsker det. Vi har stor erfaring med at lægge en bedøvelse så smertefrit som muligt.

 


Udskifting

Tidligere var plastfyldninger ikke lige så stærke som amalgamfyldninger men plastmaterialet som bruges, har udviklet sig til nu at være lige så stærkt, som de gamle sølvplomber. Derfor er der nu mange mennesker, der ønsker at få udskiftet de gamle, grimme amalgamfyldninger med nye plastfyldninger. Dette vil få tanden til at ligne en helt almindelig ubehandlet tand. Årsagen kan være rent kosmetisk, mens andre ønsker de gamle sølvfyldninger skiftet grundet mistanke til kviksølvforgiftning. Der kan være en række gener forbundet med kviksølvforgiftning og dem kan man muligvis blive fri for ved at udskifte de gamle fyldninger med nye plastfyldninger. Der er dog ingen dokumenteret effekt, hvorfor effekten er meget individuel fra person til person.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne