Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Tandimplantat

Her i tandlægehuset i det centrale Århus er det primært den dygtige tandlæge Anders Bruun, der tager sig af tandimplantater. Gennem flere kurser i både ind- og udland samt et 2 års ophold på Scandinavian Dental Center i Bruxelles har han fået en stor erfaring med tandimplantater.

Tandimplantat Aarhus

Et tandimplantat er en erstatning af en mistet tand. Hvis forholdene tillader det, er det muligt at lave en kunstig tand i stedet. Det kan blive et socio-socialt problem at miste en tand og have et synligt stort mellemrum mellem tænderne. Mange mennesker oplever ubehag ved at smile, grundet det synlige mellemrum og dette kan udvikle sig til et kompleks i sociale lag. Dette kan medføre usikkerhed og ufrivillige reflektoriske bevægelser, såsom, at tage hånden op foran munden, når de griner. Dette vil ikke længere være nødvendigt, hvis mellemrummet erstattes af et tandimplantat. Hvis man mister flere tænder, tænker mange måske at man så skal have en protese. En protese er ofte svær at vænne sig til og ubehagelig, da denne jo ikke sidder rigtig fast. Et tandimplantat derimod sidder fast og mærkes som det er en naturlig tand.

Læs mere

Hvad koster en tandimplantat?

Hvad angår økonomi, ligger behandlingen i den dyre ende, men kan i langt de fleste tilfælde, betragtes som en behandling, der kan forventes at holde resten af livet og et flot og holdbart resultat. Tandimplanter kan desuden bruges til fæstne løse og dårligt siddende proteser. Dette gøres med tryklåse, der installeres på toppen af implantatet hvorpå protesen påklikkes.

Et tandimplantat er en lille metalskrue, som fungerer som en kunstig rod. Denne metalskrue er lavet af titanium, som hurtigt accepteres af kroppen. Desuden har titanium den egenskab, at det er i stand til at indgå i en fysisk-kemisk forbindelse med kæbeknoglen og bliver dermed låst fast. Det betyder, at man, i langt de fleste tilfælde, kan forvente, at et tandimplantat sidder fast og ikke løsner sig igen.
Efter 6-12 uger vil denne skrue have sat sig fast i knoglen og herefter kan man for eksempel sætte en krone på, som er lavet af porcelæn. Et tandimplantat ser naturligt ud, føles naturligt og fungerer som en ganske almindelig tand.

Et tandimplantat er en lidt større behandling end eksempelvis en tandfyldning. Man skal dog ikke forvente smerte under selve operationen, da denne altid foretages under en 100% effektiv bedøvelse. Efter tandimplantat operationen vil der være ganske få eftersmerter og der skal ikke påregnes sygedage eller andre forbehold.

Tandimplantat og tandlægeskræk

For folk med tandlægeskræk kan det være rigtig svært, at få lavet en tandimplantatbehandling. Vi vil strække os langt for, at du som patient ved Tandlægerne Frederiksgade, kan føle dig rolig og tryg, når du ligger dig i stolen. Dette vil vi gøre ved grundig instruktion og information hele forløbet igennem. Vores tandlæger er løbende på efteruddannelse og de har stor erfaring med at lægge en bedøvelse så smertefrit som muligt. Vi påbegynder først alle vores behandlinger når vi 100% sikre på, at vores bedøvelser virker godt og effektivt. Desuden har vi altid afsat rigelig tid til indgrebet, således at vi kan gå stille og roligt frem uden stress. Hvis du ønsker det, vil vi også gerne løbende informere dig, hvad der foregår, så du hele tiden kan følge med. Tag kontakt til Tandlægerne Frederiksgade i Aarhus og lad os få en snak om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig med dine tænder.

Læs mere om hvordan vi behandler tandlægeskræk her.

 


Tandimplantat forløb

Nedenfor har vi skitseret det typiske forløb i forbindelse med tandimplantater

 • Konsultation og røntgen
 • Udarbejdelse af behandlingsplan og prisoverslag
 • Hvis du skal have trukket en tand ud, er der typisk 8 – 10 ugers helingsperiode, inden tandimplantatet kan sættes i kæben
 • Implantatet indsættes i kæben under lokalbedøvelse. Der skal ikke påregnes sygedag eller andre større hensyn på dagen eller dagene efter
 • Når implantatet er sat i, monteres der en helingsskrue over implantatet, og tandkødet sys sammen (hvis du har en tandprotese, kan du ikke bære denne i 2 – 3 dage efter operationen). Vi tilpasser din protese
 • 1 uge efter operationen kommer du til kontrol og får fjernet stingene
 • Implantatet vokser sig herefter fast i kæben. Dette varer ca. 3 måneder
 • Når implantatet er vokset fast, tages der aftryk af implantatet til selve kronen
 • Kronen fremstilles i tandlaboratoriet. Dette tager 1 – 2 uger
 • Herefter kan implantatkronen sættes fast på implantatet

Hvorfor et Tandimplantat

Hvorfor et Tandimplantat

 1. Tænderne sidder fast og skal ikke tages ud
 2. De ser naturlige ud, føles naturlige og fungerer som naturlige tænder
 3. Det er ikke nødvendigt at slibe sunde tænder ned for at støtte tandimplantaterne
  Forandringen af dentale tandimplantater i kæbeknoglen stimulerer knoglevævet og tandkødet, og sikrer på den måde flotte, æstetiske resultater og hjælper med til at opretholde ansigtsstrukturen
 4. Tandimplantater eliminerer den ubehagelige følelse og usikkerheden, som forårsages af løse tænder.
 5. Du får en sikker og permanent tanderstatning.

Implantatbehandlingen foretages primært af Tandlæge Anders Bruun. Anders har omfattende erfaring med implantater gennem diverse kurser i ind- og udland samt et 2 års ophold på Scandinavian Dental Center i Bruxelles.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne