Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Paradontose

Tandkødssygdommen Paradentose kan man udvikle, hvis man har tandkødsbetændelse, der ikke bliver behandlet. Bakterierne arbejder sig ned i tandkødet og får de lov til at blive ved med at udvikle sig, kan tænderne blive løse og i værste fald mistes de. Derfor er det nødvendigt med en effektiv paradontosebehandling, lige så snart man opdager problemet.

Paradentosebehandling Aarhus

Paradentosebehandling ved Tandlægerne Frederiksgade, Aarhus C. Tandplejer Kirsten Thomsen ansat 4 dage ugentligt ved Tandlægerne Frederiksgade, Aarhus C. Hun står for den non-kirurgiske del af behandlingen samt grundig instruktion i en god mundhygiejne, der er strengt nødvendig både før og efter behandlingen.

Tandplejer Malene Sinding Thybo er ansat 3 dage om ugen. Malene Sinding Thybo har 11 års erfaring med tilrettelæggelse af komplicerede behandlingsforløb og større paradentosebehandlinger

Læs mere
Hvis man går til tandlæge regelmæssigt, vil der løbende blive kontrolleret for selv de mindste tegn på begyndende paradentose. Hvis sygdommen opdages i tide og man modtager en veltilrettelagt paradentosebehandling i tide, kan tandkøddet hele fint op igen. Men den del knoglen, der allerede er mistet kommer ikke tilbage. Det vil sige, at man aldrig kan blive 100% helbredt for sygdommen, da man ikke kan få det manglende fæste tilbage i de tænder hvor dette er mistet. Man kan dog opnå en fin stabilitet af de tidligere løse tænder hvis behandlingen er succesfuld. En god mundhygiejne, er derfor anbefalelsesværdig kombineret med velplanlagte tandlægebesøg. Derved er der gode muligheder for at opdage problemet i tide. Specielt indenfor de mere komplicerede cases, kan du nyde godt af tandplejer Malene Sinding Thybo og Tandplejer Kirsten Thomsens store erfaring og grundighed.

Paradentose kan især være et problem for folk med tandlægeskræk, da de sjældnere kommer til tandlæge hvorved risikoen for at gå rundt med uopdagede symptomer, selvfølgelig er større. I undersøgelser har man fundet ud af at 90% af de 20-årige har tandkødsbetændelse. Hvis ikke det bliver behandlet, vil det udvikle sig til paradentose. Det er oftest i 30-40 års alderen at paradentose opstår. Behandlingen af paradentose er en vanskelig og ofte langvarig proces. Man kan i de fleste tilfælde lave en tandrodsrensning, hvor bakterier og tandsten fjernes fra tandkødslommen. Derefter bliver du instrueret i, hvordan du sørger for at holde dine tænder ekstra rene. Hvis ikke du har tandhygiejnen i orden, kan sygdommen alligevel udvikle sig. Hvis tandkødslommen er meget dyb, er det nødvendigt med en paradentoseoperation. Her bliver tandroden renset grundigt og tandkødslommen syes sammen. Det er et forholdsvis lille indgreb men det kræver også meget omhyggelig mundhygiejne. I perioden efter en paradentoseoperation må du ikke bruge tandbørste, så der skal munden skylles med klorhexidin, for at holde det rent og fri for bakterier. Kom derfor i tide, hvis du har mistanke om tandkødsbetændelse eller paradentose. Her hos tandlægerne Frederiksgade i Aarhus får du altid en god behandling og vi har altid tid til at snakke om, hvad der kommer til at foregå. Priserne kan variere fra patient til patient men du er velkommen til at få et uforpligtende tilbud på den behandling, du har brug for.

 


Paradentose

  • Paradentose er betændelse i selve tandkødet, og breder sig og ødelægger den underliggende knogle ved tanden.
  • I værste fald kan en eller flere tænder mistes hvis knoglen omrking tand nedbrydes/ødelægges for meget.
  • Paradentose kommer typiske først når man er i midten af 30’erne.
  • Paradentose kan normalt ikke ses med det blotte øje, og derfor er det vigtigt at det kontrolleres 1-2 gange hvert år hos tandlægen.

Hvorfor får man paradentose?

Paradentose forårsages af dårlige bakterier i munden.

Disse bakterier laver affaldsstoffer, som kan irritere selve tandkødet, og der udvikles tandkødsbetændelse. Herefter nedbrydes knoglen gradvist, og der udvikles paradentose.

Behandling af paradentose hos tandlægerne i Frederiksgade i Aarhus C

Paradentosebehandling starter altid med, at vi instruerer patienten grundigt i, hvordan bakterie belægningen på tænderne fjernes.

Det er af afgørende betydning, at tænderne holdes fri for bakterier, for at behandlingen bliver effektiv.

Samtidigt foretager tandlægen eller tandplejeren komplet fjernelse af tandsten og bakterie belægninger. Til tider er det nødvendigt med lokalbedøvelse, i forbindelse med rensning af tandkødslommerne. Dette aftales individuelt, da vi vil gøre alt for at du som patient oplever mindst muligt gene af behandlingen Er der tale om aggressiv paradentose, vil det ligeledes være nødvendigt med antibiotika, som er målrettet paradentosebakterierne.

I sjældne tilfælde kan det desuden være nødvendigt med operation af tandkødet.

Som nævnt er du i helt trygge hænder hos Tandplejer Malene Sinding Thybo og Tandplejer Kirsten Thomsen.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne