Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Tandrensning

Det er meget vigtigt at have en god tandhygiejne. Det gøres først og fremmest ved at man selvfølgelig børster sine tænder grundigt hver dag og gerne efter hvert måltid. Udover den daglige tandbørstning er det vigtigt at gå til tandlæge eller tandplejer med jævne mellemrum og få en tandrensning. Hos Tandlægerne Frederiksgade er vores Tandplejer Kirsten Thomsen netop specialuddannet i tandrensning samt instruktion i god mundhygiejne.

Tandrensning

Her bliver tænderne renset grundigt og eventuel plak og tandsten fjernes. Overfladen på dine tænder bliver ren og glat og dermed nemmere at holde ren og fri for bakterier med almindelig tandbørstning. Bakterier (plak) kan være svært at holde helt væk kun ved almindelig tandbørstning.
Bliver dette plak ikke fjernet, forkalker det og bliver til tandsten. Tandsten har en ru overflade og derfor har yderligere bakterier bedre mulighed for at udvikle sig, da det ikke er nemt at børste en ru overflade helt ren med tandbørsten.
Tandsten og bakterier ligger langs tandkødet, som efterfølgende bliver rødt og irriteret og man får tandkødsbetændelse. Som regel går der ikke lang tid før at tandkødet bløder ved tandbørsten eller hvis du bare bider i eksempelvis et æble.
Læs mere
Hvis man ikke kommer til tandlægen og får en tandrensning, kan tandkødsbetændelse udvikle sig til parodontose. Lader man stadig bare stå til og denne parodontose får lov at udvikle sig, kan man til sidst risikere at miste sine tænder. Parodontose opstår oftest i 30-40 års alderen. Hvis parodontose bliver opdaget i god tid, så er et par ekstra tandrensninger som regel nok til at fjerne problemet. Derhjemme skal du være ekstra omhyggelig med tandbørsten og eventuelt bruge tandtråd, for rigtigt at komme ind og få fjernet bakterierne mellem tænderne. Her hos Tandlægerne Frederiksgade i Århus gør vi meget ud af at du føler dig tryg og så afslappet som muligt, selvom du eventuelt lider af tandlægeskræk. En tandrensning gør ikke særlig ondt men lider man af tandlægeskræk, kan man sagtens blive dårlig bare ved tanken. Vi har tid til at tage det i et roligt tempo og vi kan lige holde en kort pause, hvis du får brug for det. Desuden tilbyder vi en 100% smertefri behandling i form af en effektiv bedøvelse. Vi fortæller dig, hvad der kommer til at foregå inden vi går i gang og vil også gerne fortælle hvad der sker løbende under tandrensningen. Det er vigtigt for os at du får en så behagelig oplevelse som muligt, når du besøger vores klinik i Aarhus og får en tandrensning. Det er endvidere vigtigt for os at fagligheden og kvaliteten af vores arbejde er i top, så derfor bliver personalet løbende sendt på efteruddannelse. Det giver dig sikkerhed for at du får den bedste behandling.

 


Hvordan foregår tandrensning

Oftest foregår tandrensningen hos en tandplejer ved Tandlægerne Frederiksgade. Vores tandplejer har taget en 2½-årig uddannelse kun med fokus på at lave tandrensninger og parodontose behandling. Derfor er tandplejerne faktisk bedre uddannet i dette arbejde end tandlægerne.

 


Udvidet tandrensning

En udvidet tandrensning kan være nødvendigt, hvis vi ser tegn på f.eks. at paradentosen ikke er helt væk. Her fjerner vi plak og tandsten, og eventuelle misfarvninger på tandkronerne. Det kan desuden være nødvendigt med en tandrodsrensning. Vi afslutter den udvidede tandrensning med en afpudsning af tænderne.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne