Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Tandlægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, er Tandlægerne Frederiksgade et godt sted at gå til tandlæge. Vi er meget bevidste om, at du som patient kan føle, at det er virkelig svært at komme hos tandlægen. Men vi lover at passe rigtig godt på dig – blandt andet ved hele tiden at fortælle, hvad vi gør, inden vi går i gang, så du ved præcist, hvad der skal ske.

Tandlæge med speciale i tandlægeskræk

Alle medarbejdere på klinikken har forståelse for, hvor svært det kan være med tandlægeskræk, og vil gøre alt for, at dit besøg bliver så behageligt som muligt.

Vi gør blandt andet følgende for at bekæmpe tandlægeskræk:

  • Vi har altid sat god tid af til dit besøg.
  • Vi vil aldrig presse dig til noget, som du ikke er tryg ved.
  • Vi fortæller dig om alt, der skal foregå – både før og under selve behandlingen.
  • Alle tandbehandlinger hos os er 100 % smertefri.
  • Vi gør alt for, at besøget også kan være afslappet og hyggeligt.
  • Kort sagt: Vi forstår din tandlægeskræk, og hvor ubehageligt det kan være.

 


Hvad er Tandlægeskræk?

Der er mange, der lider af tandlægeskræk. Egentlig er det et lidt forkert ord at bruge, for det er sjældent tandlægen, man er bange for, men derimod smerterne, instrumenterne, lydene og så videre. Men først og fremmest er det vigtigt, at man erkender sin angst i stedet for at forsøge at skjule den. Der er ingen grund til at være flov over din frygt for at gå til tandlæge, for der er mange, der har det ligesom dig.

Læs mere

En god tandlæge, der forstår din tandlægeskræk

Samtidig er det meget vigtigt at finde en tandlæge, som du har tillid til, og som forstår din tandlægeskræk. Tandlægen skal have tid til at svare på alle spørgsmål eller holde pauser, hvis det er det, du har brug for. Vær ikke bange for at stille krav. Måske kan lidt stille og rolig musik i ørerne være med til at få dig til at slappe af. Afspændingsøvelser kan også være en god idé, inden du møder op ved tandlægen. Jo mere afslappet du er, jo nemmere bliver det. Og hvis påvirkningen fra boret eller andre instrumenter bliver for meget for dig, skal du endelig bare bede om bedøvelse! Det kan også være en god hjælp, at du kommer en halv times tid før din behandling og får noget beroligende. Dog skal du sørge for kørelejlighed, da du ikke selv må køre bagefter.

Udskyd ikke dit tandlægebesøg

Tandlægerne Frederiksgade er meget opmærksomme på, at du får så god og behagelig en oplevelse som muligt. Men hvis man lider af tandlægeskræk, kan det være svært at overholde de regelmæssige besøg ved tandlægen. Og så kommer man først, når det gør rigtig ondt i tænderne – for eksempel på grund af huller, der har fået lov til at udvikle sig gennem lang tid. Derfor er det ofte store huller, der skal laves, hvilket kan give flere smerter, end hvis hullet var blevet lavet noget før. Derfor er det vigtigt at komme regelmæssigt, for så vil du ofte opleve, at det ikke er så slemt, og tandlægeskrækken vil langsomt aftage. Ellers kan man komme ind i en ond cirkel, hvor angsten betyder, at man ikke kommer til tandlæge, hvilket kan give dårlige tænder, som dermed kræver større indgreb, når man endelig kommer til tandlæge.

Hvis man på trods af dårlige tænder stadig ikke går til tandlæge, kan det resultere i, at man bliver flov over sine tænder og måske begynder at smile mindre – og dermed udvikler tandlægeskrækken sig pludselig til et psykosocialt problem. Endvidere er der også en risiko for, at jo længere der går mellem besøgene, jo dyrere bliver det. Kort sagt: Tandlægeskræk bliver ofte kun værre, jo længere tid man venter. Bestil derfor en tid allerede i dag, hvis du er tvivl om, om der er noget galt med dine tænder.

Medicin mod tanglægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, kan vi tilbyde angstdæmpende medicin, hvis du ønsker det. Det beroligende middel, vi bruger, hedder Triazolam og skal indtages på klinikken cirka en halv time, før behandlingen starter. Det er en meget lille dosis, vi giver, men det vil tage toppen af din tandlægeskræk, og du vil blive rolig ­– mange beskriver, at de bliver lidt “ligeglade” med hele situationen i stedet for at være bange for den. Virkningen forsvinder igen efter cirka tre timer, og du kan være en smule træt efterfølgende. Derfor må du heller ikke køre i bil i timerne efter, da din reaktionsevne kan være nedsat.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne