Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Er tandblegning skadeligt?

Mange drømmer om et perlehvidt tandsæt. Og den er drøm er faktisk ikke længere så uopnåelig, for tandblegning til rimelige priser er blevet mere og mere almindeligt. Måske har du selv lidt misfarvede tænder og overvejer derfor en tandblegning. Men måske er du også en smule skeptisk, fordi du har hørt, at der ofte følger bivirkninger med en tandblegning.

Tandblegning er som udgangspunkt ikke farligt

Nej, tandblegning er ikke farligt. Det er dog en påstand med forbehold. For der findes utallige gør-det-selv-løsninger rundt omkring, som faktisk godt kan være skadelige for dine tænder.

Derimod er en tandblegning hos tandlægen ganske ufarlig, fordi den bliver udført af professionelle behandlere med stor forståelse for, hvordan behandlingen påvirker tænderne. Hos Tandlægerne Frederiksgade er vores dygtige tandplejere eksempelvis ansvarlige for tandblegning, og de besidder begge en viden på området, der gør dem i stand til at vurdere risiciene.

Pas på med hyppige tandblegninger

På trods af at en tandblegning hos tandlægen ikke er farlig, anbefaler vi ikke, at du får bleget dine tænder for tit. For på sigt slider tandblegning en smule på tændernes emalje. Det er dog så lidt, at det ikke er skadeligt, så længe du kun får bleget tænder en sjælden gang.

Forholdsregler ved tandblegning

Tænderne kan godt være en smule følsomme overfor kulde i dagene efter en tandblegning, ligesom tandkødet også kan blive en smule irriteret. Det er desuden en god idé at holde igen med stærkt farvede fødevarer i 2-3 dage efter behandlingen for at undgå misfarvning af tænderne. Du bør også afholde dig fra at ryge under og efter tandblegningen. I det hele taget går rygning og tandblegning sjældent godt sammen – ikke mindst fordi rygning forringer effekten af behandlingen væsentligt.

Hvis du vil høre mere om fordele og ulemper ved en tandblegning, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne