Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

En god tandpleje er nøglen til sunde tænder

Hvad er god tandpleje?

Det er sikkert ikke ny viden, at det er vigtigt at børste sine tænder hver dag for at opretholde et sundt og raskt tandsæt. Vi er alle blevet introduceret for tandpleje i en tidlig alder, hvor vores forældre viste os, hvordan vi skulle børste – og hvor længe vi skulle børste. De fleste af os, går også med en følelse af, at vi har godt styr på det med tandbørstning og mundhygiejne.

Men sommetider møder vi patienter der, på trods af de bedste intentioner, får tandproblemer som eksempelvis caries og tandkødsbetændelse. Heldigvis er det aldrig for sent at mestre sin tandpleje derhjemme, så man kan forebygge mod sygdomme i mund og tænder. Vi giver dig her vores bedste råd til, hvordan du bedst plejer dine tænder, så de kan holde sig sunde hele livet.

Børster du bedst?

For at opnå en effektiv tandbørstning, er det vigtigt at have styr på tre ting: Du skal bruge den rette tandbørste, tandpasta med flour og den rette børsteteknik.

Tandbørster kommer i alle former og farver i dag, og det er ikke altid let at finde ud af, hvilke af de mange løfter på emballagen, der rent faktisk realiseres hjemme på badeværelset. Det er heldigvis ret enkelt at finde den rette. Det vigtigste du skal kigge efter, når du søger efter en tandbørste, er børstehårenes pres. En god tandbørste har bløde børstehår, da den ellers kan være med til at skubbe tandkødet ned og slibe på tændernes emalje.

Ingen effektiv tandbørstning uden tandpasta. Tandpasta med flour er den bedste indsats mod huller i tænderne, betændelse og mange andre tandproblemer. Når du handler tandpasta, er det derfor helt afgørende for din tandsundhed, at du vælger en, der indeholder flour. Farve, smag og mærke er helt op til dig.

Så tænker mange af os, at det vel var alt om tandbørstning – men tandbørsteteknikken har meget indflydelse på, om vi får børstet tænderne grundigt nok og korrekt. Når du børster skal du undgå at skrubbe tværs over flere tænder ad gangen. Det føles som en effektiv måde at rense flere tænder på, men det skader faktisk emaljen hver gang. Små cirkelbevægelser på hver enkelt tand, med et let pres, sikrer både rene tænder og rent tandkød – og det er den rette tandbørsteteknik.

Tandtråd – lige så vigtig som tandbørstning

Du har nok fået det fortalt hos tandlægen – tandtråd er vigtigt og skal gerne bruges hver dag. Hvad mange ikke ved er, at hvis man springer tandtråden over, så mangler man at rense 40 pct. af tændernes overflade. Tandbørsten har ingen chance for at finde vej ind mellem tænderne, og her kan madrester fra dagen sidde og lave ravage – så husk lige tandtråden.

Nu er du klar til at blive den bedste til at børste. Som en del af tandplejen hører også besøg hos tandlægen indimellem for at få foretaget en tandrensning. Uanset hvor grundige og dygtige vi er til at pleje vores tænder, kan vi ikke rense lige så dybdegående som tandlægen. Et besøg af og til er derfor nødvendigt, og du vil nok opleve, at det bliver en hurtig tur, når du har styr på din tandpleje derhjemme.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne