Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Hvor lang tid skal man børste tænder?

Gode råd til, hvordan man børster sine tænder

En god mundhygiejne står som nummer et på listen, hvis du ønsker at holde dine tænder stærke og undgå huller i dem. For at opnå den gode mundhygiejne bør du først og fremmest huske tandbørsten. Det er dog ikke nok at børste dine tænder dagligt. Du bør også vide, hvordan du gør det korrekt, så det har den ønskede effekt. Dette har mange danskere problemer med, og du får derfor nogle gode råd til den ideelle tandbørstning her:

  • Børst tænder to gange om dagen – hverken mere eller mindre.
  • Børst altid dine tænder i to minutter ad gangen.
  • Sørg for at børste dine tænder med et let tryk og brug en blød eller ekstra blød tandbørste.
  • Husk at udskifte din tandbørste hver tredje måned.

Det kan desuden være en god ide at øve dig i at strukturere din tandbørstning, så du følger det samme mønster, hver gang du børster tænder. Dette kan du læse mere om her.

 

Den rigtige teknik er vigtig

Selvom mange er rigtig gode til at huske at børste tænder de anbefalede to gange om dagen, så har de fleste svært ved at gøre det korrekt. En af de ting, der spiller en afgørende rolle for din mundhygiejne og dine tænder, er at børste tænderne efter en specifik struktur. Det gælder eksempelvis om at begynde det samme sted og følge den samme rækkefølge hver gang. Starter du ved ydersiden af højre overkæbe og fortsætter derefter til indersiden i samme side, bør du altid følge dette mønster. Derudover bør du tælle til 10 for hver flade, du børster, så du er sikker på at børste alle tænder lige meget. Du må altså ikke glemme de bageste tænder, da disse har mindst lige meget brug for at blive renset korrekt som de øvrige tænder. Med en god systematisk tandbørstning skaber du de bedste forudsætninger for en god mundhygiejne.

 

Suppler tandbørstning med tandtråd

Selvom tandbørstning er vigtig for dine tænder, bør du altid huske, at tandbørsten ikke kan stå som det eneste redskab. For at passe bedst muligt på dine tænder, bør de to gange daglige tandbørstninger suppleres med brug af tandtråd. På den måde er du sikker på at mindske risikoen for huller i tænderne så vidt muligt. Derudover må du ikke glemme at tage til tandtjek hos din tandlæge. Dette er alfa omega for at opdage begyndende huller eller andre tandskader i tide, så du undgår mere omfattende behandlinger.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne