Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Hvorfor skal jeg gå til tandlægen?

Regelmæssigt tandtjek sikrer høj mundhygiejne

De fleste tandlæger er gode til at påminde deres patienter omkring jævnligt tandtjek. Alligevel kommer mange ikke af sted. Årsagen til dette kan både være tandlægeskræk, manglende hul i budgettet, dovenskab eller noget fjerde. Uanset hvad kan det have konsekvenser, hvis du ikke får tjekket dine tænder, da du kan risikere at have huller eller andre skader på tænderne i længere tid. Dette kan udvikle sig til sygdom og skabe langt værre problemer, end du ville have oplevet ved at tage af sted, da du først fik beskeden fra din tandlæge. En god mundhygiejne og et regelmæssigt tandtjek er mindsker bakteriebelægning på tænderne og skaber sunde og stærke tænder.

 

Fordele ved at gå til tandlægen

Der er mange grunde til at komme til tandlægen jævnligt. Du undgår blandt andet følgende:

  • Tandpine forårsaget af skader på tænderne.
  • Huller i tænderne, da tandlægen kan opdage begyndende huller og behandle dette i god tid, så de ikke udvikler sig.
  • Dårlige ånde. Dette kan skyldes mundhygiejniske problemer, hvilke kan identificeres hurtigt, hvis du husker at tage til tandlægen.

Det kan ses som en investering at tage til tandlægen. Selvom det virker dyrt i øjeblikket, så kan det blive endnu dyrere, hvis du pludselig skal betale for dyre behandlinger, når først problemerne har udviklet sig.

 

Hvor ofte skal jeg gå til tandlæge?

Der er forskel på, hvor ofte du bør tage til tandlægen. Dette afhænger af din sygdomshistorik. Tandlæger opdeler derfor patienterne i tre grupper, nemlig rød, gul og grøn. Er du i den grønne gruppe, har du ingen aktiv sygdom og skal gå til tandlægen med 12 til 24 måneders mellemrum. Folk i den gule gruppe har aktiv sygdom og risikofaktorer, der kan variere. Er du i denne gruppe, indkaldes du hver 4. til 8. måned. Er du i rød gruppe, har du aktiv sygdom med faste risikofaktorer. Du indkaldes derfor med 1. til 3. måneders interval. Læs mere om tandlægernes farvesystem her.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne