Frederiksgade 67 | 8000 Aarhus C
8612 1145

Ønsker du dig et lysere smil?

Tandblegning

Hvide tænder betyder meget for et flot smil, og flotte, hvide tænder kan give mange mennesker lyst til at smile mere. Hvis du har fået misfarvet tænder, kan en tandblegning være vejen til et hvidere smil.

Metoder til tandblegning

Der findes flere forskellige metoder til at blege tænderne. Du kan få en hjemmetandblegning, en klinikblegning med 6 % blegemiddel eller en klinikblegning med 35 % blegemiddel. Det kan altså både gøres hos en tandlæge, og det er også muligt at gøre det selv derhjemme – efter en undersøgelse og grundige instruktioner hos en tandlæge. Hvilken metode du vælger, kan du og din tandlæge aftale i samråd.

Behandlingen

Det første en tandlæge vil gøre, når du ønsker at få bleget tænderne, er at undersøge og vurdere dine tænder. Tandlægen vil først og fremmest kigge på, om dine tænder egner til at blive bleget. Det er ikke alle tænder, som egner sig til en tandblegning.

Hvis du har fyldninger eller keramiske kroner i tænderne, vil en tandblegning kunne ødelægge dem, og derfor er det vigtigt, at få vurderet tænderne inden en tandblegning. Herefter vil tandlægen vurdere, hvor meget tænderne skal bleges, så de får et naturligt udseende, der passer til dig. Du og din tandlæge skal i samråd beslutte, hvilken nuance dine tænder skal have, så du føler dig tryg ved resultatet.

Tandlægen vil ofte tage et billede af dine tænder, inden tandblegningen, til din journal. Når du får bleget dine tænder, vil blegemidlet virke ved, at det trænger ind i dine tænder, og spalter farvekornene til mindre farvekorn. Denne spaltning vil få tænderne til at se lysere ud. Når du har fået bleget dine tænder, skal du undlade at indtage fødevarer og væsker, som kan misfarve dine blegede tænder. Dette skal du være opmærksom på i 48 timer efter behandlingen. Det er især syreholdige produkter og tobak, du skal undgå, mens baseholdige produkter som mælk, ris og kylling ikke influerer på blegningen.

Hvorfor får jeg misfarvede tænder?

Hvorfor tænderne bliver misfarvet er der flere grunde til. Men vores livsstil har i høj grad en indvirkning på, om tænderne bliver mørkere. Et stort indtag af fødevarer med syre og drikkevarer såsom rødvin vil farve tænderne. Hvis tænderne er gule, kan det også være arveligt betinget. Så hvis dine tænder med tiden er blevet misfarvet, og du ønsker hvidere tænder, kan du, ud over en tandblegning, være opmærksom på din livsstil og dit indtag af forskellige føde- og drikkevarer.

Risici ved en tandblegning

Når man får bleget sine tænder, vil der som regel kun være risiko for mindre bivirkninger, som gerne forsvinder i løbet af nogle dage. Risiciene er, at tandblegningen i nogle dage efter, kan give isninger i tænderne og større følsomhed. Der vil også kunne forekomme irritabelt tandkød. Men har du tandlægen med på råd, er du sikret en behandling, der ikke påvirker dine tænder eller tandkød negativt – men blot giver dig en fornyelse af dit smil.

Kom i kontakt

Tandlægerne Frederiksgade
Frederiksgade 67
8000 Aarhus C
CVR: 30803213

T: 8612 1145
E: info@tandfred.dk
Sitemap

Åbningstider

Mandag-torsdag: 8.00 til 16.30
Fredag: 8.00 til 14.00
Weekend: lukket

Følg os

×

Menu

Ring op

Skriv

Kontakt os

Skriv eller ring til os på 8612 1145.

smily Pas På Tænderne